EMDR

Aeolus

Praktijk voor NLP- en Hypnotherapie

EMDR

 

EMDR staat voor Eye Movement Desensitization & Reprocessing

EMDR is een therapie voor mensen die last blijven houden van de gevolgen van traumatische ervaringen. Dit kan zijn een schokkende ervaring, zoals een verkeersongeval of een geweldsmisdrijf. Maar ook voor andere ervaringen die veel invloed hebben zoals pesterijen of krenkingen in de jeugd, welke in het hier-en-nu nog steeds invloed hebben, kan de methode worden gebruikt.

De belangrijkste insteek is de herinneringen aan deze gebeurtenissen te verwerken, met de bedoeling daarmee de klachten te verminderen of te laten verdwijnen.

Je wordt in de therapie gevraagd om aan de gebeurtenis terug te denken inclusief de bijbehorende beelden, gedachten en gevoelens. Dit gebeurt in combinatie met een afleidende stimulus (oogbewegingen of geluiden) . Het is de bedoeling dat je je aandacht hierop richt en na steeds ongeveer een minuut wordt er gevraagd wat er in gedachten naar boven komt. De EMDR procedure brengt doorgaans een stroom van gedachten en beelden op gang, maar soms ook gevoelens en lichamelijke sensaties. Dit leidt er langzaamaan toe dat de herinnering haar kracht en emotionele lading verliest.

 

Meer weten klik dan op deze link.

 

Kvk nr. 17244484 • NBVH Lidnummer 06137 • AGB-code zorgverlener 90-039450 • RBCZ Registratienummer 403066R

 

Bekijk hier de privacyverklaring V1.1 18-04-2018 van Praktijk Aeolus