NLP

Aeolus 

                       Praktijk voor NLP- en Hypnotherapie   

NLP


NLP staat voor Neurologisch Linguïstisch Programmeren


Iedereen neemt de wereld waar op zijn/haar eigen manier. Onbewust vorm je daar een beeld van of geef je er woorden aan. Dat kan op een manier gebeuren waardoor je een negatief effect verkrijgt. NLP bevat technieken om deze patronen te veranderen, waardoor je leert je doel te bereiken, meer kwaliteit in je leven te ervaren en een beter gevoel krijgen over jezelf. Kortom jij neemt te touwtjes (weer) in handen.

 

Neurologisch

Alles wat we hebben meegemaakt ligt opgeslagen in ons geheugen. Wat we meemaakten in ons leven was al dan niet bevorderlijk voor de ontwikkeling van ons eigen "IK".

De herinneringen aan de ervaringen hiervan, onze gevoelens, gedachten en emoties besturen ons gedrag in de huidige tijd. Ook als we dat gedrag liever niet zouden willen.

In dit gedrag ontmoeten we elkaar. We gaan met elkaar om en laten dingen van onszelf aan de ander weten; dit noemen we communicatie.

 

Linguïstisch

Communiceren doen we door middel van gesproken taal en door middel van lichaamstaal (houding, gebaren, toonhoogte, gezichtsuitdrukking, enz.).

 

Programmeren

Terwijl we communiceren kunnen we anderen, of anderen ons, iets bijleren, afleren of (laten) veranderen. Je werkt hierdoor van de huidige (ongewenste) situatie naar de gewenste situatie.


Meer weten kijk dan op www.nvnlp.nl.

Kvk nr. 17244484 • NBVH Lidnummer 06137 • AGB-code zorgverlener 90-039450 • RBCZ Registratienummer  403066R


Bekijk hier de privacyverklaring V1.1 18-04-2018 van Praktijk Aeolus